Voorbeeld Websites

Deze website heb ik gemaakt om foto's van de wijk waarin ik woon te delen: www.tabaksteeg.aljowijnands.nl

Dit is de grootste website die ik ooit maakte met over 100 artikelen: www.stichtingpluswonen.nl

Dit is een website die ik maakte om te oefenen met meerdere templates in één website: www.aljo-joomla.com

Deze website maakte ik voor een vakantiepark, om huisjes te verhuren: www.vakantiehuisjesdehongerigewolf.nl

Alweer ruim een jaar geleden begon ik met het Open Source operating system Ubuntu, en ik maakte deze website om mijn ervaringen met Ubuntu te delen: www.ubuntu.aljo.net

Het is mogelijk om met Joomla meerdere talen in één website te verwerken, als voorbeeld: www.aljo.net

Tot slot, nog een voorbeeld van de eerste website waarvoor ik Themler gebruikte om de template te maken, ook deze website is tweetalig. www.websites.aljo.net

Ik begin altijd lokaal op mijn computer met een Joomla website, ik gebruik hiervoor XAMPP. Het belangrijkste van een website is het template, een schets van hoe het scherm eruit moet komen te zien is al voldoende voor mij om een template voor uw website te maken. Eventueel kunt u bij mij langs komen om samen een template te maken, dat kan als het meezit in anderhalf uur. Ik zal regematig ontwerpen van het template naar u mailen, zodat u kunt laten weten wat u mooi vindt en wat u anders wil.

Het is handig als de klant een schemaatje maakt met hoe hij of zij de menu's wil, de meeste klanten will alleen een horizontaal 'top-menu'. Verder is het handig om teksten op een schijfje of email aan mij te geven zodat ik de content meteen in kan vullen.

Ik maak met Akeeba Backup een backup van mijn lokale Joomla website en daarna upload ik deze backupfile naar het WebHotel van de klant samen met kickstart.php. Vervolgens gebruik je kickstart en na een paar minuten is de nieuwe website online.

Het voordeel van lokaal bouwen is dat je geen last hebt van trage internet verbindingen, dat het veel sneller gaat.

Ik vind het in ieder geval leuk om mee bezig te zijn.